Undervisning

Jeg tilbyder undervisning i billedkunst på mange niveauer. Her på siden kan du læse om aktuelle kurser og mulighederne for undervisning skræddersyet til dit behov.

 

 

Bland den rigtige farve – hver gang! (forår 2021)

 

Nu kan du komme på kursus i farvelære hos mig. Du får en grundig indføring i farveblanding baseret på lige dele iagttagelse og logik. Det finder sted i weekenden i uge 14 (2021). Læs mere her.

 

 

 

 

 

 

Aftenskolekurser

 

I foråret 2021 kan du komme på aften- og ugekurser kurser med mig hos FOF København, AOF Rødovre og Københavns Kunstskole.

 

 

FOF København

 

Maleri for begyndere/let øvede. Onsdage 18-21.30. Start 3.2.2021. Læs mere.

 

Kreativt maleri og billedproces. Torsdage 10-12.35. Start 4.2.2021. Læs mere.

 

Kreativt maleri og billedproces. Lørdage 10-14.25. Start 23.1.2021. Læs mere.

 

Lær at male på en uge. 15.2.-19.2.2021. Læs mere.

 

Lær at male på en uge. 26.7.-30.7.2021. Læs mere.

 

Opstillinger – en klassisk genre i nye klæder. 29.3.-31.3.2021. Læs mere.

 

 

AOF Rødovre

 

Klassisk maleri. Mandage 17-19.35. Start 1.2.2021. Læs mere.

 

 

 

 

Københavns Kunstskole

 

Københavns Kunstskole tilbyder aftenhold i maleri. Der er to undervisere tilknyttet holdene – undertegnede og Mia-Nelle Drøschler. Det vil sige, at du hver anden gang møder mig og hver anden gang Mia-Nelle. På den måde får du inspiration og input fra to kunstnere, der har forskellige ståsteder i samtidsmaleriet. En fantastisk kombination, hvis vi selv skal sige det.

 

Tirsdagshold. Start 19.1.2021. 

Torsdagshold. Start 14.1.2021. 

Læs mere på Københavns Kunstskoles hjemmeside.

 

 

 

Sommerhøjskole

 

Hvis du vil have kunstnerisk input i din sommerferie kan jeg tilbyde 14-dageskurset “Oplev Verden” på Ærø Kunsthøjskole. Der er få pladser tilbage, så tøv ikke for længe, hvis du vil med. Læs mere her.

 

 

 

 
Individuel undervisning

er fortsat en mulighed efter særlig aftale. Det kan du læse meget mere om ved at klikke her.

 

Er I en gruppe, der ønsker en skræddersyet workshop eller et foredrag, er I også meget velkomne til at kontakte mig på info@jacobhoff.dk eller telefon +45 20 93 83 92.

 

 

 

Om min undervisning

 

Jeg har undervist i maleri, tegning og generel kunstforståelse i en årrække på alle niveauer fra nybegynder til meget øvet. Jeg underviser i klassiske færdigheder inden for tegning og maleri samt i udviklingen af et personligt billedkunstnerisk udtryk hos den enkelte.

 

Generelt har jeg den undervisningsfilosofi, at det gælder om at udvikle de færdigheder, der skal til for at kunne udfolde det personlige udtryk, man ønsker sig. Billedkunsten rummer nemlig så mange forskellige, jævnbyrdige muligheder, at det er umuligt at undervise alle i det hele på én gang. For nogle indebærer det en grundig skoling i figurativ tegning og maleri, mens det for andre i højere grad handler om hurtigt at komme i gang med at arbejde med, hvordan et værks abstrakte elementer (størrelser, farver, gestik mm.) virker sammen. Derfor modtager jeg som regel også nye elever med spørgsmålet om, hvem der er deres yndlingskunstner, for at få en idé om, hvilken retning jeg skal sende dem i.

 

Jeg lægger desuden stor vægt på, at den enkelte udvikler et kendskab til billedkunst før og nu. Det er vigtigt at have en indre billedbank at trække på i forhold til inspiration, gode løsninger og trøst under modgang. Det udvikler også den kritiske sans, for når man har set det bedste, lader man sig ikke spise af med dårlig kunst – hverken andres eller ens egen.