Undervisning

Jeg tilbyder undervisning for grupper og enkeltpersoner i billedkunstnerisk praksis og kunstforståelse. Læs nedenfor om aktuelle kurser og om muligheden for skræddersyede workshops og individuel, personlig vejledning (scroll ned).

 

 

AKTUELLE KURSER:

 

 

Lær at tegne – et weekendkursus for begyndere og let øvede.

Iagttagelsestegning er en færdighed, du kan lære. Du bliver præsenteret for grundlæggende, velafprøvede redskaber og øvelser, der vil gøre dig i stand til at nedfælde dine synsindtryk på en todimensionel flade. Du vil forlade kurset med en række visuelle aha-oplevelser og en lille, men effektiv værktøjskasse i bagagen.

 

Weekendkursus 23.3.-24.3. 2019. Kl. 10-15.20 Kurset foregår på Telefonfabrikken i Gladsaxe. Tilmelding og praktiske detaljer på FOF’s hjemmeside.

 

 

Ind i portrættet

Blev du også inspireret af DR’s udsendelse ”Danmarks bedste portrætmaler”?

Kom og lær de færdigheder, der skal til for selv at lave et godt portræt i tegning og maleri. Vi starter med at kigge på ansigtets opbygning og øver os i at tegne det med udgangspunkt i fotografier,  levende model og mestertegninger af kendte kunstnere. Når vi har fået en forståelse for ansigtet gennem tegning, bruger vi den opnåede erfaring til at male et portræt med en enkel palet.

Vi lader os inspirere af kunstnere før og nu og diskuterer begreber som realisme og psykologisk skildring.

Kurset er for både begyndere og øvede tegnere. Vi indleder kurset med grundlæggende øvelser i iagttagelsestegning for at træne evnen til at se og registrere vores synsindtryk.

Udgifter til model, 200-300 kr. (afhængigt af deltagerantal), afregnes med underviser første undervisningsgang.

 

10 tirsdage 18-20.35. 29.1.-9.4..2019. Kurset foregår på Kulturcenter Mariehøj i Holte (fra Nørreport kan du tage bus 150 S lige til døren). Tilmelding og praktiske detaljer på FOF’s hjemmeside.

 

 

Malekursus for begyndere og let øvede

Her får du introduktion til de basale tekniske og udtryksmæssige aspekter af maleriet, så du opnår et godt grundlag for at dyrke din maleglæde.
Vi maler med akryl eller olie – både efter ting og foto – og arbejder med udtrykket, uanset om du er til abstrakt eller figurativt maleri.
Trinvis bliver du indført i maleriets forunderlige verden. Du lærer om materialer, farveteori, maleteknik og får inspiration fra de bedste malere fra samtiden og kunsthistorien.
Du får al den vejledning, du har brug for, og du kan spørge og male frit fra leveren.

Du kan arbejde med akryl eller oliemaling (traditionel, dog uden brug af opløsningsmidler  eller de nye vandopløselige oliefarver (f.eks. ”Cobra” eller ”Artisan”). Tag de materialer med, du allerede har, så snakker vi om, hvad du evt. får brug for at anskaffe yderligere. Har du ikke malet tidligere, vejleder jeg dig gerne, så du undgår dyre fejlkøb.

 

10 onsdage 18.00-21.30. Fra 30.1..-10.4.2019. Kurset foregår i FOF’s atelier i Rosenborggade. HOLD 182655. Tilmelding og praktiske detaljer på FOF’s hjemmeside.

 

 

Kreativt maleri og billedproces

Kom og få inspiration til dit næste billede. For begyndere og øvede med lyst til at udbygge eget billedsprog via eksperimenter med maling og motiver.
Du får praktisk anlagt undervisning i rar atmosfære. Vi ser på dit billede og drøfter det, så du får øje på dets muligheder.

Underviseren giver korte oplæg efter behov, og undervejs i maleprocessen lærer du at se billedrum og farveanvendelse i sammenhæng med det, du vil udtrykke.
Medbring de malematerialer, du er fortrolig med – underviseren vejleder gerne yderligere. NB: Der bruges ikke opløsningsmidler ved oliemaleri – kun linolie! (Tal evt. med underviseren på forhånd, hvis du er i tvivl.

 

Holdnummer: 182726

8 lørdage 10-14.25. Fra 2.2.-11.5.2019. Billedskolen (Frederiksberg). Tilmelding og praktiske detaljer på FOF’s hjemmeside.

 

Holdnummer: 182725

10 torsdage 10-12.35. Fra 31.1.-11.4.2019. Atelieret, Lyngby. Tilmelding og praktiske detaljer på FOF’s hjemmeside.

 

 

 

SKRÆDDERSYEDE WORKSHOPS

 

Er I en gruppe af kunstinteresserede, der gerne vil have undervisning i et bestemt emne indenfor maleri og tegning , kan jeg tilbyde at lave en workshop af kortere eller længere varighed specielt til jer. Måske har I brug for

 

  • billedgennemgang og sparring på netop det, I arbejder med
  • viden om et bestemt emne (f.eks. iagttagelsestegning, landskabsmaleri, portræt eller farvelære)
  • demonstration af og træning i tekniske færdigheder (f.eks. akvarelmaleri, akrylmaleri eller maleri med “vandopløselige” oliefarver.)

 

Kontakt mig med jeres ønsker. Så finder vi i fællesskab den rigtige løsning til jer.

 

 

 

INDIVIDUEL, PERSONLIG VEJLEDNING

 

Der er ingen nemme veje til at blive en god kunstner, men individuel sparring med en vidende og erfaren kunstner kan give dig et effektivt spark fremad. Jeg tilbyder personlig vejledning på timebasis til dig, der f.eks.

 

  • har et atelier og arbejder seriøst med kunsten på egen hånd, men måske er gået i stå og savner inspiration
  • arbejder målrettet på at blive optaget på en videregående kunstuddannelse
  • gerne vil søge om optagelse på de censurerede udstillinger
  • gerne vil have undervisning, men ikke har tid til/mulighed for at følge et fast kursus

 

Vejledningen har form af en-til-en samtaler med udgangspunkt i dine behov. Det typiske vejledningsforløb vil bestå af fem samtaler fordelt hen over en periode på 3-5 måneder, alt efter hvor meget tid du har til at arbejde på egen hånd mellem samtalerne. Vi starter med at fastslå, hvor du er, og hvad du ønsker at opnå. Fra gang til gang aftaler vi, hvad du skal arbejde med. Samtalerne foregår på dit atelier eller ude i byen. Bor du uden for hovedstadsområdet, kan vi evt. tale sammen over skype. Andre forløb er dog også mulige, og hvis du simpelthen en gang i mellem vil konsultere mig til en værkgennemgang, er du meget velkommen til det.

 

Jeg kan vejlede dig i din billedkunstneriske udvikling inden for alle udtryksformer og kan give dig specifik teknisk rådgivning inden for tegning og maleri. Hvis du skal søge om optagelse på en kunstuddannelse, kigger vi sammen på optagelseskrav, sammensætning af portfolio og forberedelse til optagelsessamtale.

 

Prisen for individuel vejledning er 600 kr. pr. gang. I prisen indgår en times samtale med forberedelse og min transporttid (op til en halv time).

Kontakt mig her, hvis du har yderligere spørgsmål eller ønsker at booke en individuel vejledning.