Undervisning

Jeg tilbyder undervisning i billedkunst på mange niveauer. Her på siden kan du læse om aktuelle kurser og mulighederne for undervisning skræddersyet til dit behov.

 

 

Efterårskurser 2022

 

I dette efterår kan jeg slå dørene op til mit nye atelier, hvor jeg vil tilbyde kurser i inspirerende omgivelser med gode faciliteter. Holdene bliver små (max ti deltagere), og alle får et staffeli af bedste kvalitet stillet til rådighed.

Du kan komme på tre spændende weekendworkshops, som giver nye værktøjer til dit maleri – eller du kan vælge at arbejde med dit selvstændige udtryk i efterårsferien på ugekurset “Dit figurative maleri”

Læs mere om de enkelte hold nedenfor.

 

 

Bland den rigtige farve – hver gang!

Weekendworkshop 7.-9. oktober 2022

Hvis du nogensinde har haft svært ved at blande den farve, du ønsker, er dette det rigtige kursus for dig. Du får den teori, der skal til for at forstå farveblandingens logik og en masse praktisk træning, der på en weekend gør dig til en rutineret blander.

Læs mere om kurset, og hvordan du tilmelder dig her

 

 

 

Intro til oliemaling – verdens bedste materiale

Weekendworkshop 4.-6. november 2022
    

På dette kursus kan du prøve oliemaleriet af på en weekend og se, om det er noget for dig uden at skulle investere i en masse udstyr. Jeg stiller alt det nødvendige til rådighed, så du på en weekend kan lære verdens bedste materiale at kende.

Mange tror, at oliemaleri er besværligt, snavset – ja ligefrem usundt. Intet kunne være længere fra sandheden. Faktisk er det meget nemmere og lige så rent at male med olie som med akryl – og med den rette tilgang er det unødvendigt at bruge usunde opløsningsmidler.

Læs mere om kurset, og hvordan du tilmelder dig her: Intro til oliemaling – weekendkursus efterår 2022

 

 

 

Skygger og magi – få formen frem i dit maleri

Weekendworkshop 25.-27. november 2022

Virker dine billeder flade? Et flabet spørgsmål måske … men gør de?

Så er det sandsynligvis, fordi du ikke har styr på dine valører. Det er forholdet mellem lyst og mørkt, der giver elementerne i dine tegninger og malerier 3-dimensionalitet og realisme. På dette weekendkursus lærer du de basale greb til at skildre form med lys, mellemtone og skygge. Vi bruger kul og maling til at lave mindre skitser, der gør teorien levende. Og du får et uvurderligt redskab med hjem, som du kan bruge resten af dit malerliv.

Læs mere om kurset, og hvordan du tilmelder dig her

 

 

 

Dit figurative maleri

Ugekursus 17.-21. oktober (efterårsferien)

På en uge arbejder du i atelieret med et til to selvvalgte motiver og får individuel vejledning til alt det spændende og svære, der gør et godt maleri: motivvalg, optegning, farveblanding osv.

Der er en stor tilfredsstillelse i at kunne male, så det ligner. Men hvad skal du male? På kurset skal vi også kigge på mulighederne for, hvad et moderne figurativt maleri kan handle om og hente masser af inspiration til vores egne billeder i kunsten før og nu.

Læs mere om kurset, og hvordan du tilmelder dig her

 

 

 

Undervisningstilbud til malergrupper og enkeltpersoner 

 

Er I en gruppe, der ønsker en skræddersyet workshop eller et foredrag, er I også meget velkomne til at kontakte mig på jacobhoffstudio@gmail.com eller telefon +45 20 93 83 92. Jeg kommer gerne rundt i Danmark og afholder workshops, hvis I har lokalet.

 

Individuel undervisning er også fortsat en mulighed efter særlig aftale. Det kan du læse meget mere om ved at klikke her.

 

 

 

 

 

Om min undervisning

 

Jeg har undervist i maleri, tegning og generel kunstforståelse i en årrække på alle niveauer fra nybegynder til meget øvet. Jeg underviser i klassiske færdigheder inden for tegning og maleri samt i udviklingen af et personligt billedkunstnerisk udtryk hos den enkelte.

 

Generelt har jeg den undervisningsfilosofi, at det gælder om at udvikle de færdigheder, der skal til for at kunne udfolde det personlige udtryk, man ønsker sig. Billedkunsten rummer nemlig så mange forskellige, jævnbyrdige muligheder, at det er umuligt at undervise alle i det hele på én gang. For nogle indebærer det en grundig skoling i figurativ tegning og maleri, mens det for andre i højere grad handler om hurtigt at komme i gang med at arbejde med, hvordan et værks abstrakte elementer (størrelser, farver, gestik mm.) virker sammen, eller hvordan et emne formuleres og bearbejdes malerisk. Derfor modtager jeg som regel også nye elever med spørgsmålet om, hvem der er deres yndlingskunstner, for at få en idé om, hvilken retning jeg skal sende dem i.

 

Jeg lægger desuden stor vægt på, at den enkelte udvikler et kendskab til billedkunst før og nu. Det er vigtigt at have en indre billedbank at trække på i forhold til inspiration, gode løsninger og trøst under modgang. Det udvikler også den kritiske sans, for når man har set det bedste, lader man sig ikke spise af med dårlig kunst – hverken andres eller ens egen.

 

Undervisningserfaring: AOF, FOF, Københavns Kunstskole, Silkeborg Højskole, Kunsthøjskolen på Ærø, Århus Kunstakademi. Desuden privatundervisning i eget regi.

Kontakt mig for referencer.