Undervisning

Jeg tilbyder undervisning i billedkunst på mange niveauer. Her på siden kan du læse om aktuelle kurser og mulighederne for undervisning skræddersyet til dit behov.

 

 

Sommerkurser i København

 

Jeg tilbyder i år sommerkurser i København hos FOF og Københavns Kunstskole. 

 

 

Lær at male på en uge

Oliemaleri uden så mange dikkedarer. Det er det, du som begynder eller let øvet maler vil blive introduceret til på kurset LÆR AT MALE PÅ EN UGE. Her går vi fra dag ét i gang med at male ud fra deltagernes medbragte fotomotiver. Den nødvendige maleteori og inspirationen fra berømte kunstnere fylder vi på undervejs. Undervisningen er praksisorienteret og veksler mellem individuel vejledning og fælles gennemgange. Velkommen til et kursus hvor du får sved på panden, maling på fingrene og en masse praktisk viden om maleri med dig hjem.

 

Kurset afholdes to gange henholdsvis uge 30 og uge 34 i FOFs fine atelierlokaler lige bag Nørreport St.

Link til tilmelding HER

 

 

Ny inspiration til dit maleri

Kurset er for dig, der allerede maler. Vi vil kigge på forskellige kunstneres måder at forholde sig til maleriet på – aspekter af deres tænkning og arbejdsproces, som vi kan låne og berige vores egne billeder med.

​Hver formiddag starter vi med en kort introduktion til en kunstner og en praktisk øvelse, der tager udgangspunkt i kunstnerens værk. Om eftermiddagen kan du arbejde videre med dagens øvelse eller dit eget selvvalgte maleriprojekt.

​Velkommen til et kursus, der giver friske billeder til din indre billedbank og nye redskaber i din værktøjskasse.

Kurset afholdes på Københavns Kunstskole i Øster Søgade i uge 33.​

Link til tilmelding HER (Scroll ned til bunden af siden)

 

 
 
Sommerhøjskole

 

Hvis du vil have kunstnerisk input i din sommerferie kan jeg tilbyde 14-dageskurset “Oplev Verden” på Ærø Kunsthøjskole. Der er få pladser tilbage, så tøv ikke for længe, hvis du vil med. Læs mere herKURSET ER NU UDSOLGT (17.6.)

 

 

 

Individuel undervisning

 

er fortsat en mulighed efter særlig aftale. Det kan du læse meget mere om ved at klikke her.

 

Er I en gruppe, der ønsker en skræddersyet workshop eller et foredrag, er I også meget velkomne til at kontakte mig på info@jacobhoff.dk eller telefon +45 20 93 83 92.

 

 

 

Om min undervisning

 

Jeg har undervist i maleri, tegning og generel kunstforståelse i en årrække på alle niveauer fra nybegynder til meget øvet. Jeg underviser i klassiske færdigheder inden for tegning og maleri samt i udviklingen af et personligt billedkunstnerisk udtryk hos den enkelte.

 

Generelt har jeg den undervisningsfilosofi, at det gælder om at udvikle de færdigheder, der skal til for at kunne udfolde det personlige udtryk, man ønsker sig. Billedkunsten rummer nemlig så mange forskellige, jævnbyrdige muligheder, at det er umuligt at undervise alle i det hele på én gang. For nogle indebærer det en grundig skoling i figurativ tegning og maleri, mens det for andre i højere grad handler om hurtigt at komme i gang med at arbejde med, hvordan et værks abstrakte elementer (størrelser, farver, gestik mm.) virker sammen, eller hvordan et emne formuleres og bearbejdes malerisk. Derfor modtager jeg som regel også nye elever med spørgsmålet om, hvem der er deres yndlingskunstner, for at få en idé om, hvilken retning jeg skal sende dem i.

 

Jeg lægger desuden stor vægt på, at den enkelte udvikler et kendskab til billedkunst før og nu. Det er vigtigt at have en indre billedbank at trække på i forhold til inspiration, gode løsninger og trøst under modgang. Det udvikler også den kritiske sans, for når man har set det bedste, lader man sig ikke spise af med dårlig kunst – hverken andres eller ens egen.