Undervisning

Jeg tilbyder undervisning i billedkunst på mange niveauer. Her på siden kan du læse om aktuelle kurser og mulighederne for undervisning skræddersyet til dit behov.

 

 

Kurser i foråret 2021

 

 

FOF-kurser

 

I samarbejde med FOF Hovedstaden tilbyder jeg en række kurser i maleri – læs mere her.

 

 

 

 

Ærø Kunsthøjskole

 

Ærø Kunsthøjskole har arrangeret to kurser med mig i henholdsvis forår og sommer. Kurserne bliver erfaringsmæssigt hurtigt udsolgt, så hvis du vil sikre dig en plads, kan det betale sig at tilmelde dig straks. 

 

FIGURATIVT MALERI – vend verden på hovedet

3. – 9. april 2022. Læs mere og tilmeld dig her

 

REALISTISK MALERI – den gådefulde virkelighed

17.-30. juli 2022. Læs mere og tilmeld dig her

 

 

Kragekær Kunstskole

 

I foråret kan du komme på weekendkursus i maleri på Kragekær Kunstskole. Det er første gang, jeg underviser på naturskønne Tåsinge, hvor det gamle, højloftede mejeri lægger rammen om kurset DET STORE I DET SMÅ – SE OG MAL VERDEN PÅ NY. 25. 26. og 27. marts 2022.
Tilmelding her

 

 

 

 

 

Individuel undervisning

 

er fortsat en mulighed efter særlig aftale. Det kan du læse meget mere om ved at klikke her.

 

Er I en gruppe, der ønsker en skræddersyet workshop eller et foredrag, er I også meget velkomne til at kontakte mig på info@jacobhoff.dk eller telefon +45 20 93 83 92.

 

 

 

Om min undervisning

 

Jeg har undervist i maleri, tegning og generel kunstforståelse i en årrække på alle niveauer fra nybegynder til meget øvet. Jeg underviser i klassiske færdigheder inden for tegning og maleri samt i udviklingen af et personligt billedkunstnerisk udtryk hos den enkelte.

 

Generelt har jeg den undervisningsfilosofi, at det gælder om at udvikle de færdigheder, der skal til for at kunne udfolde det personlige udtryk, man ønsker sig. Billedkunsten rummer nemlig så mange forskellige, jævnbyrdige muligheder, at det er umuligt at undervise alle i det hele på én gang. For nogle indebærer det en grundig skoling i figurativ tegning og maleri, mens det for andre i højere grad handler om hurtigt at komme i gang med at arbejde med, hvordan et værks abstrakte elementer (størrelser, farver, gestik mm.) virker sammen, eller hvordan et emne formuleres og bearbejdes malerisk. Derfor modtager jeg som regel også nye elever med spørgsmålet om, hvem der er deres yndlingskunstner, for at få en idé om, hvilken retning jeg skal sende dem i.

 

Jeg lægger desuden stor vægt på, at den enkelte udvikler et kendskab til billedkunst før og nu. Det er vigtigt at have en indre billedbank at trække på i forhold til inspiration, gode løsninger og trøst under modgang. Det udvikler også den kritiske sans, for når man har set det bedste, lader man sig ikke spise af med dårlig kunst – hverken andres eller ens egen.

 

Undervisningserfaring: AOF, FOF, Københavns Kunstskole, Silkeborg Højskole, Kunsthøjskolen på Ærø, Århus Kunstakademi. Desuden privatundervisning i eget regi.

Kontakt mig for referencer.